• Daganatos megbetegedések

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Nő! A kérdésem az lenne, hogy örökölhető a tüdő rák? Édesapám 4 hónapja ment el tőlünk, sulyos tüdőrákot diagnosztizáltak nála és sajnos nem tudtak rajta segíteni. Egyszer azt mondta édesapám, hogy ne dohányozzak, mert az ő családja nagy része tüdőrákban halt meg. Már 1 éve nem dohányzom, de nemtudom, hogy nálam nagyobb-e az esélye a tüdőrák kialakulására. Tudom, hogy a rák mindenki szervezetében megtalálható és bárkinél kialakulhat a tüdőrák. Köszönöm, hogy feltehettem kérdésemet, várom mielőbbi válaszát! Üdvözlettel Hörömpő Franciska

        Dr. Boros Miklós válasza a tüdőrák témában

        Tisztelt Kérdező! A rosszindulatú daganatok kialakulása rendkívül összetett. Ebben részt vesz a genetikai hajlam, de nagy hangsúlyt kap benne az életvitel. A dohányzás elhagyása nagyon helyes lépés volt és kerülje a szennyezett levegőjű helyeket. Édesapja tüdődaganata miatt ne érezze magát veszélyeztettnek. Figyeljen oda az egészséges életmódra.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2012. február 24., 13:38; Megválaszolva: 2012. február 28., 14:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: