• agyi áttét mellráknál

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! őszinte választ szeretnék. Édesanyám 56 éves, 2009ben triple negativ mellrákot diagnosztizáltak nála, megműtötték, 2010ben újra műtötték a mellét és egy csomó nyirokmirigyét is kivették, majd 10 hónapig kemót kapott. Már kezdett jobban lenni, amikoris a Pet Ct 2010 nyarán egy tüdőáttétet talált, amit szintén kivettek. Kezdte újra összeszedni magát, azonban 2011. jan-ban féloldala lebénült, kiderült, h agyi áttéte van, amit szintén kivettek, mert külső helyen volt, jól műthető helyen. Most újra kezd jól lenni. Elképzelhető, h teljesen meg fog gyógyulni? Hiszen minden daganatát kivették, most nincs benne semmi. Reménykedhetünk a teljes gyógyulásban? Vagy ha nem, akkor mennyi ideje lehet vissza? Őszinte választ szeretnék. Köszönöm. Katalin

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a mellrák témában

        A háromszoros negatív ("tripla negatív") emlőrák már kiindulásakor is nagyon rossz prognózisú. Ha áttét jelenik meg - mint esetünkben is a Mamánál -, akkor nincs esély a végleges gyógyulásra, hiszen ez azt jelenti, hogy még a kezdeti emlőrák eltávolítása előtt (azaz az emlőműtét előtt) szétszóródtak a daganatos sejtek mindenfelé a szervezetben. Bárhol lehetnek a kicsiny gócok: tüdőben, agyban, májban, csontokban, stb. Sajnos nem tudom semmivel sem bíztatni.


        Kérdés: 2012. február 17., 14:07; Megválaszolva: 2012. február 27., 14:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: