• Festékes anyajegy

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szeretném megkérdezni, hogy kislányomnál(11 éves) egy festékes anyajegy mennyi idő alatt válhat malignus-sá, vagy rosszindulatúvá? Jelenleg bordaív alatt jobb oldal 2X4 mm szabályos hálózatos barnás tu., mely körül halványabb gyűrű észlelhető. DSC-vel környezetében szolíd erythema. Malignitásra utaló jel nem látható. Egy idő után spontán eltűnés várható? Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a anyajegy témában

        Kedves Kérdező! a festékes anyajegyek közül nagyon sokból nem alakul ki melanoma szerencsére, ez jellemző a többségre, tehát nincs erre pontos válasz, hogy mennyi idő múlva lehet malignus melanoma a festékes anyajegyből, mert a legtöbb esetben nem is lesz. Ha az anyajegyet biztonásgi okokból el kellene távolítani, azt az orvos bizonyára elmondta volna. Azt javaslom, fényképezzék le, figyeljék, ha változik, azonnal kontroll, ha nem változik, fél év múlva kontroll.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2012. február 16., 14:16; Megválaszolva: 2012. február 17., 11:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.