• lelet vagy nem lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Cím! ellentmondást találok a leletekben és a kórházi záróban is, bizonytalanná tesz a jövővel kapcsolatban. műteni akarnak, bal felső lebeny eltávolításával, panaszom nincs, bár dohányzom(napi 5-6 db).Szórol- szóra másolom ide a papírokon levőket. Előzmény: 2006 dec. bal orbita műtét, szövettan: MALT lymphoma BNO: C8200 Sugárkezelés 30 alkalom. MR teljes remissziót igazolt. A folyamatos kontrolok alkalmával az eredeti betegségre utaló elváltozást nem találtak. 2011.decemberi rtg vizsgálat a bal tüdőcsúcsban egy 3.5x5 cm átmérőjű, körül írt lágyrészdenzitású képlet jelent meg. CT: ”bal felső lebenyben nagyméretű szabálytalan, pleurával is összefüggő kóros lágyrész képlet látható, morfológiája alapján elsősorban második primer tumornak felelhet meg" „ Bronchológiai vizsgálat trachea és mko. hörgőrendszer bővebb mucopust tartalmaz. Valamennyi szájadék szabad. A jobb 6-os hörgő nyálkahártyáján anthracotikus plakk van.Egyéb kóros nem látható. Rtg alatt bronchoscopos tüdőbiopszia cytologiára, hisztologiára, kefe cytologiára, hörgőmosás aerob és Koch tenyésztésre, mikr. Koch vizsgálatra. Minden szinten operálható.Bronchoscopia során érdemi kóros eltérést nem észleltünk, "Kórszövettani lelet: Mikroszkópos leírás: „ A minta HE-festett sorozat metszeteiben tüdőparenchyma részletek láthatók, melyek egyikének területén viszonylag körülírtan kevés korompigmentet is tartalmazó heges állományrészlet látható, ennek szomszédságában még tüdőállományra az alveolaris epihelsejtek hyperplasiája jellemző. Itt a sejtek között többmagvú alakok is előfordulnak és nuclenucleolusok is láthatóvá válnak, atypia biztos jelei azonban nem tapasztalhatók és invasio gyanú sem merül fel. Mélyebb kimetszésekben is lényegét tekintve a fent leírt elváltozás látható. Diagnózis: Körülírt hegszövet, reaktív alveolaris hyperplasia a tüdőállományban. Malignitásra utaló jel sorozatmetszetekben sem látható. Amennyiben klinikailag indokolt, ismételt mintavétel mérlegelendő.” patma

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a daganat témában

        Én nem találok ellentmondást. Két, vagy három betegsége is lehet valakinek egyszerre. A tüdőből vett minta nem értékelhető, azaz nem tudjuk, hogy mi az, ezért annak ismétlését javasolják. Dr. Nagykálnai Tamás

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 05., 17:22; Megválaszolva: 2012. február 10., 09:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: