• daganatos beteg folyamatos hányása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        társam 57éves nö, méh és petefészek eltávolitás történt nála rosszindulatu daganatos betegség miatt, jelenleg a kismedencében találtak nála daganatott.decemberközepén megkapta az elsö kemoterápiás kezelést, azota folyamatosan hánynapi6-9-szer nagy mennyiségben, eddig semmilyen hányáscsillapitási eljárás nem hozott eredményt.nagyon sokat szenved, még a folyadék sem marad meg benne, testsulya radikálisan74-röl 43kg-ra csökkent, Kérdésem a miért nem tudják a hányást elmulasztani, nem akarom elhinni hogy valamivel ezt nem lehetne kiküszöbölni? -maradok üdvözlettel és várom válaszát.

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a daganat témában

        Sajnos nem írja le a betegséget - hol volt, melyik szerven, mi volt a kiterjedése, mi volt a szövettana, milyen kemoterápiát kap, stb. Ilyen módon nehéz válaszolni. De: a hányást a kemoterápia előtt (nem utána! ) adott hányáscsillapítókkal jelentősen mérsékelni lehet (különféle "szetronok" szolgálnak erre a célra, adhatók intravénásan is). Teljesen megszüntetni nem lehet.


        Kérdés: 2012. január 27., 18:30; Megválaszolva: 2012. január 31., 09:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: