• rosszindulatú daganat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Polycythaermia vera D45HO diagnózisom volt eddig és most az új diagnózisom a Nyirok és vérképző szövetek rosszindulatú daganata lett C9690 Azt szeretném megtudni hogy ez mit is jelent és hogy gyógyszerekkel kezelhető-e és mennyire veszélyes ez?

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a daganat témában

        A Betegségek Nemzetközi Osztályozása (BNO) szerinti C9690 kóddal jelölték az Ön betegségét. Ez egy gyüjtőfogalom, és a "nyirok- és vérképző szervek rosszindulatú daganatát" jelenti. Ezen belül sok-sok betegség van a viszonylag könnyű lefolyásútól a szörnyen rosszindulatúig. A pontos diagnózist a nyirokcsomókból vett szövettan, a vérkép, eseteleg a csontvelő (nyirok és vérképző szervek) igen részletes mikroszkópos vizsgálatával lehet meghatározni. Ez mutatna a betegség szövettani típusára. Persze az is alapvetően fontos, hogy - mivel rendszerbetegségről van szó - milyen a betegség kiterjedése: egy helyen van, egy régiót érint, a test felét érinti, vagy szanaszét megtalálható a szervezetben. Ezt hívjuk klinikai státusznak. Sem a szövettani típust, sem a klinikai helyzetet (státuszt) nem írja, tehát nem lehet megmondani, hogy a sokszáz lehetséges variációból melyik az Önre vonatkozó.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 26., 15:06; Megválaszolva: 2012. január 31., 09:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés