• Nem értem

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        jobb kéznél eltávolitották a nyirokcsomót 3 éve.Kezem nehezen tudom használni.Jelenleg a bal kezemnél is történt valami, mert nehezen emeltem és egyedül nem tudtam öltözni.. A CT ezeket mutatta ki: Spondylosis, poydiscopathia Haemangioma vertebrae Th.I. Protrusio disci C.IV. Azért bizonytalanodtam el, mert a körzeti orvosom és zgyógyász aki csonáltatta ezt a vizsgálatot azt mondták keressem fel a reuma orvost. A reuma orvos azt mondta semmi sincs a papiron ami fontos.. Mi van ráirva magyarul...? Mi a bajom? A másik fontos:Her2 positiv.vagyok..nagyon nagy a hasam..8 hónapos terhesnek nézek ki, de semelyik orvos nem foglalkozik ezzel, csak küldenek a másikhoz...lehet, hogy víz? A bal ujjam is reggel dagad...de nem mondtak rá semmit:-(Betegségek:melanóma, melldaganat, HER2 positiv, mell eltávolitása 6 hónapig kaptam kemot+hercetint köszönöm válaszát

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a daganat témában

        Sajnos egyáltalán nem tudok véleményt mondani. Levele végén érinti - szinte mellékesen -, hogy melanomája volt, és emlőrákja is volt. Nem értem a "kéz"-nél lévő nyirokcsomókat. A kezünknél nincs nyirokcsomó-megbetegedés. Talán a hónalji nyirokcsomókról lehet szó, pláne, ha azon az oldalon volt az emlőműtét - de melyik oldalon? A feltűnően nagy has sok mindentől lehet, ezért erre sem tudok választ adni - egy biztos, hogy valami okozza, rendszerint "hasvízkór" (ascites) lehet. Legalább egy hasi ultrahang, vagy CT lelet ebben tájékoztatna. Miért nem kérdez rá ezekre őszintén az onkológusától?


        Kérdés: 2012. január 26., 09:34; Megválaszolva: 2012. január 31., 09:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: