• Vizsgálat kérérse

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! 2009 -be súlyos gyomortumorral műtöttek, eltávolították a teljes gyomort, lépet, hasnyálmirigy, epe, vakbélt. 3 éve járok rendszeres kontroll vizsgálatra, de az orvosom ez idáig csak vér vizsgálatot, ultrahang, röntgen vizsgálatot kért.3 év alatt nem kért CT. vizsgálatot.Tumor marker eredményem az orvosom szerint elfogadható. Most a jobb bordaív alatt 1 hónapja fájdalmat érzek, hányingerem van, és kisugároz a jobb oldalomra, és a vékonybélből készült gyomorra is kihat. Kérdésem: Ez lehet -e epe, de epe hólyagomat eltávolították? vagy miért fájhat a jobb borda ív alatt.. Második kérdésem, kérhetem e én a CT vizsgálatot, mert most leszek 3 éve műtött és most kell kontroll vizsgálatra menni. Tisztelettel: Veres Jánosné

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a daganat témában

        Gyomor-daganattal operálták. Szövettani leírást nem közöl. Vérképet, tumormarkert, leleteket nem küldött. Utókezelésről nincs adatom. A jobb bordaív alatti fájdalmat csinálhatja az epe (akkor is, ha nincs már epehólyag - főleg, ha a táplálkozással összefügg), meg sok egyéb minden, ezt találomra megmondani nem lehet. Miért ne kérhetne egy hasi CT-t?


        Kérdés: 2012. január 19., 10:06; Megválaszolva: 2012. január 31., 09:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: