• Gégerák romló állapot negatív vizsgálatok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Édesapám tavaly ilyenkor került kórházba III. stádiumú gégerákkal, amelynek jobb oldali nyaki nyirokcsomó áttéte volt. Harmincöt sugárkezelést kapott, miután hazaengedték minden eredménye negatív, többször volt biopszia, CT is, ott sem mutattak ki élő rákos sejteket. A rák mellett még van neki egy igen súlyos depressziója, amire szed gyógyszert is. Sajnos a valeriana nevű nyugatóra nagyon rászokott, és a normális adag többszörösét szedi (havonta 300-400 szem). Nagyjából egy hónapja elkezdett rohamosan romlani a szellemi állapota, nehezen ért meg dolgokat, és rengeteget alszik. Továbbá a jobb arca nagyon meg van duzzadva, vizenyős „lötyögős valami” van a bőre alatt, amire orvosa azt mondta a sugárzás mellékhatása. Egyéb betegségek amelyek nehezítik a kezelést, gyógyszer választást: cukorbetegség (inzulin injekció), körülbelül 10 éve kezelték májcirrózis-al, azóta vízhajtót szed. Tudom, hogy az általam leírt információ több, mint kevés akármilyen diagnosztikához, csak véleményt szeretnék kérni, hogy Ön szerint a sugárkezelés, rák okozza a szellemi képesség romlását, vagy a nyugtató függősége? Előfordulhat, hogy a negatív eredmények ellenére rák okozza? Amennyiben válaszra méltatja kérdésemet nagyon megköszönöm Önnek! Köszönettel, Egy aggódó gyermek

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a gégerák témában

        A Papának ezek szerint gégerákja volt - nyaki nyirokcsomó áttéttel. Nagy dózisú sugárkezelést kapott. Hogy a gégéjében hol volt a daganat, azt nem írja le -pedig nem egészen mindegy. Ezen kívül inzulinra szoruló cukorbaja van. Ezen kívül máj-cirrhozisa is van (máj-zsugora). Piált rendesen? Végülis azt kérdezi, hogy a gégerák okozza-e a sok-sok éve fennálló depressziót. Nem hiszem. Sok egyéb baja van. Ha nincs a gégében, nyakon daganatra utaló eltérés, akkor más okozza ezt a mostani agyi helyzetet. Talán a sok anti-depresszáns. Talán a kicsi, apró agyi trombózisok. "Vérhígítót" szed? (Aspirin, stb.). Vérzés egyértelműen lehet. Ezt innen nem tudom megmondani.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 16., 16:13; Megválaszolva: 2012. január 24., 09:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: