• Elkaphattam-e a rákot?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A családban van egy daganatos beteg. Két héttel azután, hogy meglátogattuk, elkezdett fájni a torkom, folyamatosan fáj az egész torkom/nyakam. Létezhet az, hogy 16 évesen elkaptam a rákot (nem dohányzom, sportoló vagyok)? Elmentem a háziorvoshoz és egy fül-orr-gégészhez, és azt mondták, hogy csak be van gyulladva a mandulám.

        WEBBeteg szakértő válasza a torokfájás témában

        Kedves Kérdező!

        A daganatos megbetegedés nem olyan elkapható betegség, mint pl. az influenza.

        Én is azt tudom megerősíteni amit a háziorvosa és a fül-orr-gégésze mondott Önnek, mivel panaszai alapján valóban mandulagyulladása lehet, de ehhez a diagnózishoz fontos az Ön fizikális vizsgálata (torok megtekintése).

        A daganatos megbetegedés kialakulásában több tényező együttesen játszik szerepet, ilyen tényezőnek számit például az életmód (dohányzás, táplálkozás, alkoholizmus), kémiai vegyületek, sugárzás, környezeti tényezők.

        Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-07-09 15:11:02; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 14:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        CEA labor értékem: 6,99ng/ml(Ref.érték: 0-2,5). Mire utal mi a teendő?