Elkaphattam-e a rákot?

A családban van egy daganatos beteg. Két héttel azután, hogy meglátogattuk, elkezdett fájni a torkom, folyamatosan fáj az egész torkom/nyakam. Létezhet az, hogy 16 évesen elkaptam a rákot (nem dohányzom, sportoló vagyok)? Elmentem a háziorvoshoz és egy fül-orr-gégészhez, és azt mondták, hogy csak be van gyulladva a mandulám.

WEBBeteg szakértő válasza torokfájás témában

Kedves Kérdező!

A daganatos megbetegedés nem olyan elkapható betegség, mint pl. az influenza.

Én is azt tudom megerősíteni amit a háziorvosa és a fül-orr-gégésze mondott Önnek, mivel panaszai alapján valóban mandulagyulladása lehet, de ehhez a diagnózishoz fontos az Ön fizikális vizsgálata (torok megtekintése) .

A daganatos megbetegedés kialakulásában több tényező együttesen játszik szerepet, ilyen tényezőnek számit például az életmód (dohányzás, táplálkozás, alkoholizmus) , kémiai vegyületek, sugárzás, környezeti tényezők.

Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika

Kérdés: 2008. július 09., 15:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 14:26
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Műthető, mi várható?
Tüdőgóc méret növekedés
Seroma fél évvel a műtét után
Van okom aggodalomra?
Fájdalomcsillapítás