Vércukormérés

Tisztelt Dr.NŐ! Mindkét terhességem alatt terhességi cukorbetegségem volt. Az első 8 évvel ezelött: 2 órával a terhelés után 7.8 volt. Akkor 42 kg voltam. A második 3 évvel ezelött 8.8 mmol volt. A szülések után elmúlt.Persze diétáztam. Azóta is próbálok többször keveset enni, bár az étrendben azért olyan is van amit a diétánál kerülni kell.Ritkán eszek csokit és cukros üdítőket. Amennyire lehet kerülöm a vércukrot gyorsan emelő élelmiszereket. Most elkezdtem itthon méregetni (DCONT PERSONÁL MÉRŐVEL) , bár a 2 terhességem idején is evvel ellenőriztem.2-3 tizeddel mért többet mint a laborosnál.Éhomi eredményeim 1 héten át: 5.4-6mmol. Az utóbbi 1 szer volt.Reggeli utáni: 5.1-5.8 mmol.Ebéd elöttiek: 4.6mmol-5.7mmol.Utániak: 5.3-6.2mmol.Vacsora elöttiek: 5-5.56mmol. Mióta az eszemet tudom vékonytestalkatú vagyok, de a szüleim is.Cukorbeteg senki nem volt.Normálisak ezek az eredmények? Kértem a háziorvostól egy beutalót a laborba, azt mondta nincs rá szükség.Pedig mondtam neki, hogy nem sokat eszem egyszerre ugyanis nem is bírok többt így szoktam meg.Többször keveset.Erre azt mondta: Ha magasabbat mérnék akkor se diétázzak mert többet ártana, mint használna.És amíg az éhomi nem megy 7 felé az evés utáni 2 órás 8 fölé addig ne foglalkozzak vele. Már úgyéreztem, hogy gúnyolódik mert azt is mondta, hogy ilyen vékony cukorbeteg ritkán fordul elő.Ez számomra nem volt megnyugtató ezért szeretném kérni az ön véleményét is.Válaszát előre is köszönöm! Ágnes

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Felszeghy Enikő válasza cukorbetegség témában

Kedves Kérdező!

Bár vékonyan is lehet cukorbeteg valaki, ennek ellenére az Ön eredményei rendben vannak és valóban nem gondolom én sem, látatlanban, hogy laborba kellene mennie emiatt. Ennek ellenére, ha megnyugtatja Önt egy teljes vérvétel cukorterheléssel, akkor éppen arra hivatkozva, hogy a terhességei kapcsán volt eltérése, akkor érdemes mégiscsak megkérnie a háziorvosát, hogy adjon Önnek beutalót.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2011. szeptember 29., 12:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 16:17
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Xultophy hasznalata
Vércukorszint
HOMA vizsgálat kiértékelése
32.hetes kismama cukorterhelés
Cukorterhelés eredmény