• Inzulin rezisztencia??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszetelt dr Kilányommalkapcsolatban lenne kérdésem. Most 8 éves és a súlyaaz a mi kicsit elgondolkodtatott. jelenlg 45 kg és kb 142 Cm magas. Szeretném megtudni, hoyg van -e a alpja a félelmenek , miszerint örökölhette az én betegségemet.PCO syndromás vagyok, emelkedett inzunlin erményekkel amire gyógyszert nem kaptam. A kislányom az utobbi időben hirtelen cukoréhség jeletekezett (nem volt előtte édességes) panaszkodik az étkezések után nem sokkal, hogy rettenetesen éhes, izzadékony volt világ életében, de sokat panaszkodik, hogy most már büdös is, valamint hízik nagson gyors ütemben. Én dietát tartok , gyakorlatilag kipróbáltuk , ha nem kap finomitott cukrot illetva gabona termékeket,, tejet, tehát szénhidrát mennyiséget csökkenstünk, megszünnek a panaszok, Gyermek gasztroenterológiai kivizsgáláson veszünk részt, gabona és tej allergia gyanuja miatt, de bennem felmerült a lehetősége az inzulin rezistentiának is. az jelenlgei kivizsgálás miatt viszza kelett állni részben a zsemlefogyasztására és az iskoli időszakban az ottani étkezésre ennek az erménye : dieta mellett : 1-2 hónap alatt 1.5 kgy fogyás(nem éhezett a gyerek), iskolai étkezés: 1 hónap alatt 6 kgy hízás. fontos megemlíteni, hoyg sokat és rendszeresn sportol, valamt korzetet viesl gerinferdülése miatt. nem tudom, hogy csak rémeket látok és mi csinálunk rosszul valamit emiatt hízik, vagy ténylegesen van okom endokrinológiára vinni a gyereket. Köszönettel

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a inzulin rezisztencia, PCOS témában

        Kedves Kérdező! Az inzulinrezisztencia másodlagos eltérés, nem oka, hanem következménye az elhízásnak. Ennek ellenére a probléma kialakulására hajlamos lehet a kislánya. Mindenképpen megnyugtatás végett érdemes elmenniük egy endokrin vizsgálatra, hogy kizárják, áll-e szervi ok a tünetek hátterében.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 18., 14:10; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 06:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés