• Keserű dinnye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Nagyanyámnak kicsit emelkedett a vércukorszintje: éhgyomorra ~6mmol/l étkezés után 1,5órával ~8,5mmol/l (voltak magasabb értékek is de kb. ez az átlag) Pár évvel ezelőtt szintén emelkedett volt, akkor az orvosa "diétára" is fogta. Kicsit javult, majd megállapította, hogy nem cukorbeteg... azóta azért lecsúszik némi édesség és sajnos fehér kenyérről sem bír lemondani... (azt magyarázta be magának, hogy lelki eredetű problémák miatt volt akkor emelkedett és azóta már helyreállt... így nem is mérte, csak mostanság az én unszolásomra) Étkezésével kapcsolatban elég makacs... de nem szeretném ha cukorbeteg lenne, valamint ez az állapot sem a legjobb... szóval szeretnék neki adni keserű dinnye kivonatot (Momordica charantia) bíztató eredményeket és tapasztaltokat olvastam róla. De előtte egy szakértő véleményére is kíváncsi vagyok, hogy nem ütközik-e valamelyik gyógyszerével. A következőket szedi: vérnyomáscsökkentő: napi 1 tabletta: IRBESARTAN SANDOZ 300 mg nyugtató: XANAX 0,25mg: 1/2db reggel, 1/2db délben, 1db este ezenkívül visszérbetegsége van, amit Liotongéllel keneget. Tervem szerint napi 3x900mg keserű dinnye kivonatot (Nature's Herbs - Bitter Melon) szedne 2hónapig Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Kovács János ui: Lehet, hogy tegnap már feltettem ezt a kérdést, csak nem tudom, hogy megkapták-e. Most figyelmesen elküldöm még egyszer és türelmesen várok. :)

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Kérdező! Nem kaptam korábban Öntől kérdést, tehát valószínű, nem jól küldte el. Ahhoz, hogy kell-e egyáltalán bármilyen természetgyógyász szer, jó lenne tudni, van-e valóban vércukor eltérése a nagymamájának, ezért azt javasolnám, hogy kérjen egy vérvételi beutalót a háziorvostól. Amennyiben a vércukorérték magas és nem sikerül az étrendjén változtatni, akkor orvosilag gyógyszer adása szóba jön, a természetgyógyász szerek alkalmazása azonban legtöbbször nem kontraindikált.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 17., 16:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 10:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: