• Cukorbetegség szövődményekkel

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Hölgy!! A kérdésem elég összetett: 22 éves vagyok, 11 éve cukorbeteg. Sajnos kb másfél- 2 évig nem tartottam a diétámat és diabéteszes retinopátiám, diab. neuropátiám lett, valamint a vesém is károsodott ( a mikroalbumin szintem 300) . A hemoglobin A1c-m 12-ről mostmár szerencsére 6,9 lett, a fruktozaminom is 500 felett volt, mostmár 250 körül volt. Új orvosok, új inzulin, és javulok. :-) A kérdésem az lenne, hogy a férjemmel gondolkozunk a gyermekvállaláson, de nem tudom, hogy mennyi az esélyem rá, valamint mennyi időm van még, és egészséges babára számíthatok-e, valamint romolhat-e a terhességtől az állapotom? Nagyon hálás lennék egy átfogó válaszért! Előre is köszönöm!!!!

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a Cukorbetegség témában

        Kedves Kérdező! A kialakult szövődmények már nem szoktak visszafejlődni, de a romlás elméletileg megállítható. Az élekora alapján a terhességre még szintén elméletileg van ideje, de temészetesen inkább az elkövetkező néhány évben javasolt, mint a 30 éves életkor felett. A terhesség mellett sajnos elképzelhető, hogy romlik a szénhidrát anyagcseréje, emiatt azt gondolom, hogy az lenne a jó, ha inzulinpumpa kezelés mellett vállalna terhességet. Ehhez a kezelőorvos segítségét javaslom kérni.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 29., 22:10; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 12:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: