• Vércukorszint változás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktornő! Egy hete konzultáltunk férjem 8.1-es vércukorszintjével kapcsolatban (gyors és szakszerű válaszát nagyon köszönjük). Közben háziorvosunk megérkezett a szabadságról, és meg kell mondanom, hogy nem esett hanyatt az eredménytől. Férjemet nem küldte sehova, kezébe nyomott egy diétás füzetkét, és egy hónap múlva visszarendelte. Ma reggel férjem felkeresett egy gyógyszertárat, ahol megmérette a vércukrát és 5.2 volt. Kérdezni szeretném, hogy akkor most mi a helyzet, teljesen össze vagyunk zavarodva. Az elmúlt egy hétben valóban próbáltunk odafigyelni a táplálkozására Doktornő tanácsai alapján, de olyan nagyon nagy diétát nem tartottunk. (Azt sem tudtuk, tulajdonképpen hogyan is kezdjünk hozzá.) Vátozhat a vércukorszint egy hét alatt ekkorát jóformán ugyanolyan táplálkozás mellett? Úgy gondoljuk, hogy egy kivizsgálás mindenképpen szükséges lenne, de háziorvosi beutaló nélkül kicsit nehezebb a dolog. Nem igazán értjük az orvosunk hozzáállását, mi mindenképpen a dolog végére szeretnénk járni, még ha kiderül, hogy nincs komolyabb baj, akkor is. Doktornő mit gondol erről? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a vércukorszint témában

        Kedves Kérdező! A két eredmény problémája mindig az, hogy az ember nem tudja, melyik az igaz, sajnos. Ennek ellenére azt mondanám Önnek, hogy a diabetes szempontjából az a "jó", hogy nem borul ki a szervezet olyan gyorsan. Ez annyit jelent, hogy az egy hónap várakozás sem tesz rosszat, azon kívül, hogy az ember nyugtalan és kicsit bizalmatlanná válik. Amit javasolni tudok, hogy vagy több alkalommal próbálják meg szúrópróbaszerűen a vércukormérést a patikában, és ha magas, akkor kérjék ismét a háziorvosukat, vagy keressenek fel egy magánrendelést. A felnőtt diabetológiában ez azért manapság nem annyira ritka, hogy ne lehessen megtenni.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 28., 11:10; Megválaszolva: 2011. július 29., 06:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés