• Inzulinreziszencia, PCO, pajzsmirigy alulműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktorúr/Doktornő! A kérdésem az lenne, hogy ezekről a cukor- és inzulinértékekről mi a véleménye? Vércukor (éhgyomri): 4.7 mmol/l Vércukor (120 perc): 5.2 mmol/l Inzulin (éhgyomri): 7.6 mIU/l Inzulin (120 perc): 34.4 mIU/l Pajzsmirigy alulműködésem van, autoimmun pajzsmirigy-gyulladással. TSH szintem 90 napi Letrox 50 szedése után 4.3-ról 1.225-re ment le. Mindkét oldali petefészkemben ciszták vannak. Novemberben hagytam abba a fogamzásgátló szedését, azóta tovább híztam, pattanásos az arcom és kis mértékben szőrösödtem is arcon, hason. Az egész kivizsgálás PCO gyanú miatt indult a ciszták és a fogamzásgátló melletti hízás miatt. Diagnózisként a papíron rajta van a PCOS, de az endokrinológus szerint az inzulinrezisztencia nem igazolódott. Válaszát köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a inzulinrezisztencia témában

        Kedves Kérdező! Az endorkinológusa teljesen korrekt dolgot mondott, az eredménye nem utal inzulinrezisztenciára. A panaszok ettől függetlenül lehetnek PCOra utalóak, mivel az IR csak egy részét képezi a diagnózisnak.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 25., 20:22; Megválaszolva: 2011. május 27., 09:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés