• II.típusú cukorbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Szeretném megkérdezni Öntől, hogy a száraz köhögés, melyet minden étkezés után néhány percig csinálok, jelzi -e a 2.típusú cukorbetegséghez vezető utat? Amikor elfogyasztom az ételt, egy pár percig kell torkot köszörülnöm, és úgy érzem hogy jó lenne felszántani a torkomat.Megfigyeltem, hogy ideges perceimben, napjaimban, hónapjaimban is torkot köszörülök.Nem tudom eldönteni, hogy mi állhat a háttérben ,de azt tudom hogy már gyermekkoromban sokat köhögtem amivel az idegeire mentem a szeretteimnek.Gyanakszom a cukorbaj előjeleire, mert egyéb tünetek: időnként homályos látás, a hajas fejbőr gombás eredetű fertőzése melyet kezelek megfelelő gyógyszerekkel, sovány testalkatú vagyok, de a bal combom bizsereg, és ekkor viszket. Segítő tanácsát előre is köszönöm, Tisztelettel Róbert

        Dr. Veress Dóra válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Róbert, A II. típusú cukorbetegség oka nagyon sok esetben az elhízás. Az illető túl sokat eszik, a szervezete ezért rengeteg inzulint termel és a sejtek védekezésképpen csökkentik az inzulin receptoraik számát, így hiába van rengeteg inzulin a vérben a sejtek csak kevés cukrot tudnak felvenni. A fentiekből is látszik, hogy ha ön sovány testalkatú, akkor kicsi esélye van cukorbetegnek lenni. Az evés utáni köhögés sem függ össze a cukorbetegséggel. Valószínűnek tartom, hogy Ön nagyon figyeli magát és sok egymással kapcsolatban nem álló dolog között vél összefüggést felfedezni. Ne aggodalmaskodjon feleslegesen! Ha mégis kételkedik, akkor menjen el a háziorvoshoz és vizsgáltassa meg a vércukrát. A leghamarabb ebből derül ki, ha diabétesze van!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 06., 08:46; Megválaszolva: 2011. május 09., 00:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: