Cukorbetegség és diétázás

Szeretném megkérdezni, hogy ha valaki cukorbeteg, de diétázik (finomított cukor, liszt kizárva az étrendből) , akkor a cukorbetegség tünetei továbbra is fennállnak, (mint pl a szájszárazság)? Valamint, a vércukor értéke gondolom ebben az esetben csökken. Az én vércukor értékem 5 volt a múltkori vérvizsgálaton, de a tünetek, mint állandó szájszárazság, látásromlás, gyakori vizelési inger stb fenállnak. Illetve, ha reggelire olyan ételt eszek, mely gaabona alapú kb 1 óra múlva gyengeség, rosszullét fog el, és ennem kell valamit.Bocsánat a hosszú kérdésért. Köszönöm a válaszát.

Dr. Felszeghy Enikő válasza cukorbetegség témában

Kedves Kérdező!

A diabetes tünetei a magasabb vércukorszintek miatt alakulnak ki, ha tehát jó a vércukorértéke, mert pl. diétázik, akkor a tünetek okaként mást kell keresni. Ha panaszai vannak, érdemes elmenni a gondozóorvosához, aki kiegészítő vizsgálatokat tud javasolni Önnek, hogy a panaszok okát ki tudják deríteni és meg tudják oldani a gondot.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2011. március 09., 08:51 ;Megválaszolva: 2011. március 09., 19:15
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Cukorbetegség
Tisztelt Doktornő! Mostanában eléggé elkezdtem félni a cukorbetegségtől. A vérvételi cukrom 3,9 vagy 4,1 szokott lenni, évek óta. (Reggel...
Okozhatja-e cukorbetegség ezeket a...
Magas vércukorszint
Merckformin XR 500 retard
Cukorbetegség kezelése