Terheléses inzulin

Kedves Doktornő! Meddőségi kivizsgálás során a TSH-m magasabb lett (4, 2-ig jó, nekem 5, 1) . Endokrinológushoz küldtek, ahová terheléses cukor- és inzulinvizsgálat eredményét is kellene vinnem. Kérdésem, hogy meg tudom-e ezt csináltatni TB-re, és ha igen, kitől kérjek beutalót (a háziorvos csak cukorra tud adni, inzulinra nem) , illetve utánaolvasva láttam, hogy e vizsgálatból is többféle létezik, elég a 2 pontos, vagy inkább 3, netán 5 pontosat kérjek? Köszönettel, Júlia

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Felszeghy Enikő válasza inzulin témában

Kedves Kérdező!

A terheléses vércukorvizsgálatot endokrinológus vagy diabetológus kérheti, olyan laborban, ahol ennek elvégzésére lehetőség van. 3 pontos vizsgálat tökéletesen elegendő. Emellett azonban a magasabb pajzsmirigy serkentő hormon szint (TSH) miatt érdemes lenne egy aTPO értéket is megvizsgálatátni, szabad hormonszintek mellett (fT4) . Az előbbi magyarázatára szolgál, miért magasabb a TSH szintje (Hashimoto thyreoiditis kizárására)

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2011. március 02., 13:14; Megválaszolva: 2011. március 04., 11:35
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Fruktóz, rosszullét
Xultophy hasznalata
Vércukorszint
HOMA vizsgálat kiértékelése