Diabetes

Tisztelt Doktornő! A lányom 6 éve cukorbeteg, most 13-éves, és egyszerűen nem tudjuk a cukrát normalizálni.Eleinte jók voltak az eredmények, de azután, hogy elkezdett menstruálni, teljesen felborult minden.Általában a reggeli értékei jók, sőt még alacsonynak is mondanám és utána ha eszik, ha nem akkor is délre 13-25mmol körülre felmegy.Reggel-40g ch-ra kap, 10e-Actrapidot.Ebédre-55g ch-ra is ugyanazt és vacsorára-50g ch-ra is ugyanazt. Majd végül 21 órakkor kap 25e Lantuszt.Éjszaka, ha valamikor is mérjük, mindíg azt tapasztaljuk, hogy 2, 5-3, 5mmol körüliek az értékei. A kérdésem csak az lenne, hogy mit tehetnénk, hogy délre és estére ne emelkedjen meg olyan magasra a cukra, mi lehet az amit nem jól csinálunk? Előre is köszönöm válaszát és ha szükségesnek találja nagyon szivesen írok további információkat is, csak segíteni tudjak neki, hogy ne rombolja még jobban ez a betegség.Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Felszeghy Enikő válasza cukorbetegség témában

Kedves Kérdező!

Azt gondolom hogy nem elég a bólus (Actrapid) mennyisége, a mitket adnak és azért magasabb a vc értéke. A hajnali alacsonyabb cukrok arra utalnak, hogy meg lehetne próbálni a Lantus mennyiségét reggelre áttenni, akkor a Lantus "ereje" délelőttre esne, ami segít az Actrapidnak, hogy ott legyen napközben. Első lépésben azonban 2Eként emelném a bólus mennyiségét akár minden nap, minden étkezésnél. Ha emellett étkezés után hypozna (ehhez természetesen meg kellene étkezés után 2 órával mérni a cukrot) , akkor mindenképpen át kell/lehet tenni a bázist (Lantust) reggelre. Emellett szóba jön a pumpa használata is. Ha Anyáéknak nem teher, Debrecenben a klinikán szivesen beszélek Önökkel személyesen is, ha ez nem megoldható, ha megmondja, hol laknak, ajánlok esetleg gondozót. Ha még kérdése van, a [email protected] ra kérem írjon.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2011. február 21., 20:24; Megválaszolva: 2011. február 23., 14:16
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Cukorbetegség , IR
Xultophy hasznalata
Vércukorszint
HOMA vizsgálat kiértékelése
32.hetes kismama cukorterhelés