Vércukor

Kedves doktornő azt szeretném kérdezni hogy voltam a laborba cukorterhelésen és az eredményem éhgyomori cukor 6, 42 lett és a terheléses 3, 92 lett hogy hogy a terhelési jó és az éhgyomori pedig kicsit magas.elöre is köszönöm válaszát üdvözletem Tiborc

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Felszeghy Enikő válasza vércukor témában

Kedves Kérdező!

Az éhomi értéke valóban kicsit magasabb, de még belefér az emelkedett éhomi vércukorszint kategóriába, emiatt gyógyszeres kezelés nem szükséges, de ilyenkor mindenképpen követést javaslunk. Amennyiben lehetséges, a natív szénhidrátok kerülése fontos (direkt cukrok) és érdemes 3 hónap múlva kontrolláltatni az éhomi é vrcukorszintjét.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2011. február 11., 15:49; Megválaszolva: 2011. február 14., 09:25
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Cukorbetegség , IR
Xultophy hasznalata
Vércukorszint
HOMA vizsgálat kiértékelése
32.hetes kismama cukorterhelés