• Flóra

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő 29 hetes terhes vagyok Terhes diabetest állapítottak meg nálam. Ezért 180gr-os diátát kell tartanom. 2x voltam diabetikusnál ahol reggeli után 1 órával mért adataim először 6,2, másodszor 6,4. Ezért 1 hónap mulva hívtak vissza kontrolra. Én a biztonság kedvéért vettem egy vércukor mérőt hogy itthon tudjam ellenőrizni, szombaton a reggeli után 1 órával 7,7. Vasárnap pedig reggeli után 1 órával 9-et mértem. Szerdán voltam az orvosnál, lehetséges hogy három nap alatt ennyit romlott a vércukrom? Rosszul használom? Felhívjam az orvosomat? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Kérdező! Semmi gond, ennyi eltérés elképzelhető, hiszen nem mindegy, hogy milyen módszerrel méri a cukrot és az sem, hogy a 180 gramm CHban mit is fogyaszt. Lehetőség szerint kerülje a tejet és a tejjel készült ételeket, mert az gyorsan megemeli a vécrukorszintet, inkább elhúzódó szénhidrátot fogyasszon és vigyázzon arra, hogy valóban ne legyen ez több 180 gramnál.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 30., 11:58; Megválaszolva: 2011. január 31., 14:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: