IR

Tisztelt Doktornő! Policisztás petefészkek, és elmaradó menstruáció miatt terheléses cukor vizsgálatra küldött nőgyógyászom, minek eredménye a következő lett: glükoz 0/3, 8 60/4, 9, 120/2.3. Inzulin 0/2.4, 60/7, 8, 120/14, 5. Adimetet írt az orvosom 500mg/1. Szerinte vmi féle inzulin rezisztenciám lehet. Ez igaz lehet?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Felszeghy Enikő válasza terheléses vércukor témában

Kedves Kérdező!

Én az Ön helyében nem szedném a gyógyszert, mert nincs az értékek alapján inzulinrezisztenciája.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2011. január 27., 21:27; Megválaszolva: 2011. január 30., 16:58
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
32.hetes kismama cukorterhelés
Emelkedett éhgyomri cukorérték
Terhesség, keton a vizeletben
Terhességi cukorbetegség
Esti inzulin