Vércukorszintem magasabb lett, 17 hetes kismama vagyok

17 hetes kismama vagyok. Voltam terheléses cukor vizsgálaton, ahol 8.5 lett.Elküldtek diabetikushoz. Otthon szoktam mérni evés előtt és evés után egy órával a cukrom. A legmagasabb 5.9 lett itthon. Az lenne a kérdésem, hogy lehet, hogy nem vagyok cukor beteg, csak akkor lett az eredményem magasabb? Majd biztos diétára fognak, de amíg nem voltam a diabetológián nem diétázom. Ha 5.9 fölé nem mennek az értékek az jó.Nem? Meddig jó az eredmény pontosan? A választ előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza terheléses vércukor témában

Kedves Kérdező!

Éhgyomorra 6, 1 alatt jó, a 2 órás érték 7, 8 fölött csökkent glükóz tolerancia, 11, 1-től cukorbetegség.Diétáznia kell, kövesse a diabetológus utasításait!

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. január 26., 20:00; Megválaszolva: 2011. január 27., 11:58
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Emelkedett éhgyomri cukorérték
Terhesség, keton a vizeletben
Terhességi cukorbetegség
Esti inzulin
Deflazacort Bőrgyulladásra