Terheléses IR

Tisztel Doktor Úr/Úrhölgy. Az alábbiakban kérném a segítségét. Terheléses IR vizsgálatot végeztek nálam, eredményeim az alábbiak voltak. Vércukor terhelés előtt: 5, 2 mmol/L; vércukor 60 perces 6, 2 mmol/L; vércukor 120 perces: 3, 8 mmol/L; Ezen értékek a labor leleten feltűntetett referencia értéktartományon belül voltak. Azonban az inzulin értékeim a leleten megadott referencia alsó értéke alatt volt a vizsgált két időszakban, az alábbiak szerint alakult. Inzulin értékem <2, míg referencia tartomány 2-29 mmol/L; inzulin 120 perces pedig 12, 9 mmol/L itt a referencia tartomány 22-79 mmol/L. Szeretném kikérni a szakvéleményét, mire utalhatnak ezen értékek, eltérések, mi okozhatja? Szeretnénk kisbabát. Szükségesnek látja- e a további vizsgálatokat, amennyiben igen kihez, milyen szakorvoshoz fordulhatok. Köszönettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Felszeghy Enikő válasza Terheléses inzulinrezisztenia-teszt témában

Kedves Kérdező!

Az alacsonyabb inzulinszintek a jó vércukorértékek mellett nem jelentenek gondot, egyelőre továbblépés nem szükséges. Az eredmények egyértelműen elleneszólnak az inzulinrezisztenciának.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2011. január 19., 20:40; Megválaszolva: 2011. január 21., 09:50
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Emelkedett éhgyomri cukorérték
Terhesség, keton a vizeletben
Terhességi cukorbetegség
Esti inzulin
Deflazacort Bőrgyulladásra