Vércukor

Tisztelt Dkotor Nő/Úr! Abban kénrém tanácsát hogy ma reggel éhgyomorra mértem accu check el a cukrom és 6.0 lett amitől kicsit megijedtam miután olvastam a neten utánna lehet nem kellett volna, hogy 6 illetve felette már nem túl jó de még nem cukorbetegség, de lehet már belőle az is. Ez igaz én akkormár lassan cukor beteg leszek? Amúgy kb 1 éve mérem a cukromat bizonyos időközönként reggel étkezés elött és nekem 5.4 től 5.9 ig szokott lenni. Megfigyeltem hogy este 8 után ha eszem kalóri dúsabb ennivalót akkor inkább 5.7 vagy felett voltt de soha nem volt mág 6.0 legalább ismikor mértem. Keveset mozgok és stresszes a munka helyem (személyes ügyfélszolgálat egy pénzintézetnél) .77 kg vagyok 171 cmhez, és Citapramot kell szedjek 30mg ot ráadásul. Ezen elhatároztam hogy hiába van 6 haónapos babánk akkor is szakítok időt most már a mozgásra heti rendszerességgel, mert hosszabb távon biztos nem jó az hogy nem mozgok és stresszes helyen dolgozok. Tudnak ajánlani vmilyen étrendkiegészítőt esetleg valamilyen multivitamint? Illetve a vércukor szintem normálisnak mondható? (5.4-től 5.8 ig illetve csak a mostani 6.0) Köszönöm válaszát előre is.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza vércukor témában

Kedves Kérdező!

Korai még az ijedtség. Figyeljen oda sokkal jobban a táplálkozásra, mozogjon rendszeresen, csökkentse a zsír- és krisztalloid szénhidrátok bevitelét. Tavasszal történjen egy terheléses vércukor, hogy a diéta hatása mérhető legyen.

Kérdés: 2010. december 28., 13:37; Megválaszolva: 2010. december 29., 10:23
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Emelkedett éhgyomri cukorérték
Terhesség, keton a vizeletben
Terhességi cukorbetegség
Esti inzulin
Deflazacort Bőrgyulladásra