• Táplálkozás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        gyógyszeres kezelésben részesülök és más betegségem a cukorbetegségen kivűl nincs.korrábban nagyon sokat jártam fittnes terembe és táplálékkiegésziőket fogyasztottam,mint pl:protein,kreatin,aminosavak,vitaminok,ásványianyagot.3 évvel ezelőtt volt egy autóbalesetem,miután 1 évig nem sportolhattam a fejsérülésem miatt és kiderült ,hogy magas a cukorszintem.mindenféle informácio gyüjtés után nekiláttam buciklizni illetve futni és észrevettem ,hogy acukrom igy gyógyszer mellett 6kőrül mozog.most szeretnék újra edzőterembe járni és táplálékkiegészizőket fogyasztani.a kérdésem,hogy szabad-e,Köszönettel H.Tamás

        Dr. Csuth Ágnes válasza a cukorbetegség témában

        Kedves kérdező! A cukorbetegség miatt a fehérjét, aminosavakat, kreatint tartalmazó étrendkiegészítők nem javasoltak, mert a vesét terhelik. A vitaminokat, szükséges ásványi anyagokat a napi ajánlott dózisban fogyaszthatja. A testmozgás után mérje a cukrát, ha rosszul van, akkor hagyja abba, és mérjen cukrot. A megerőltető mozgásokat, statikus mozgásformákat kerülje.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 19., 18:57; Megválaszolva: 2010. október 20., 14:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: