• Inzulin rezisztencia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt WebBeteg! Az elmúlt időszakban megcsinálták nálam a cukor és inzulin terhelés mivel elég alacsony lett a progeszteronom. (21. napi érték 10,9). A cukorterhelés értékei: cukor (0') 4,7 mmol/l (60') 8,8 (120') 4,4 inzulint (0') 8,0 uU/ml (60') 36,6 (120') 29,2 Az a doktornő aki kérte a terheléses vizsgálatot, azt mondta, hogy nem vagyok inzulinrezisztens és nem kell semmilyen gyógyszert szednem. Ellenben nem akarta az alacsony progeszteron szintemet orvosolni. Ezért elmentem egy másik orvoshoz, aki meg azt mondta, hogy inzulinrezisztens vagyok és napi 3x 850 merckformint kell szednem. Nekem ez egy kicsit soknak tűnik. A kérdésem csak annyi, hogy valóban inzulinrezisztens vagyok? (a családban senki nem volt cukorbeteg, sem anyai, sem apai ágon) Köszönettel, DBK

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a inzulinrezisztencia témában

        Kedves Kérdező! Akkor lenne inzulinérzékeny, ha az inzulin szintje magasabb lenne étkezés után 45 mU/l. A vércukorértéke valóban kicsit emelkedett 60 percnél, de én erre nem szednék gyógyszert. Az életmód váltás azonban rendkívül fontos lenne.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 01., 09:39; Megválaszolva: 2010. október 01., 15:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés