Inzulin rezisztenciám lenne? Meddőségi kezelésen veszek részt

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Meddőségi kezelésben veszek részt, túl vagyok 3 sikertelen inszemináción. A napokban elvégeztettem egy terheléses inzulin és vércukor vizsgálatot, az eredmények kiértékelésében kérem segítségüket. Fennáll-e az inzulinrezisztencia? Ha igen, szükség van-e gyógyszeres kezelésre vagy elegendő a diéta? (normál testsúlyú vagyok, pco-m nincs) 0 perces glükóz 4, 6 60 perces glükóz 4, 3 120 perces glükóz 7, 3 0 perces inzulin 7, 9 60 perces inzulin 25, 3 120 perces inzulin 62, 3 Válaszukat köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a inzulinrezisztencia témában

Kedves Kérdező! A 120 perces inzulinértéke minimálisan emelkedett (45 mU/l alatt a teljesen normális), ennek ellenére azt gondolom, Ön nem tekinthető inzulinrezisztensnek (sokkal magasabb, több százas értéknél látunk igazi eltérést), és nem gondolom, hogy a meddőség hátterében IR áll. Ennek megfelelően nem javasolnám gyógyszeres (antidiabetikus) kezelés elindítását sem.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. szeptember 15., 15:39; Megválaszolva: 2010. szeptember 16., 20:57
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Emelkedett éhgyomri cukorérték
Terhesség, keton a vizeletben
Terhességi cukorbetegség
Esti inzulin
Deflazacort Bőrgyulladásra