A 120 perces inzulinom magas vagy sem?

Kedves Doktor úr/nő! A tegnapi napon csináltattam IR-vizsgálatot, ugyanis régóta szeretnénk kisbabát, és sajnos ezidáig ez nem sikerült...a 15 hónapba léptünk! Az eredményeim a következők lettek: Glucose terhelés 0 perc 4.89 mmol/l (reftart.: 4.10-6.00) Glucose terhelés 120 perc 5.05 mmol/l (reftart.: 3.30-7.80) Insulin terhelés 0 perc 6.55 mIU/l (ref.tart.: 2.60-24.90) Insulin terhelés 120 perc 95.24 mIU/l A 120 perces insulinra nincs tartomány, így nem tudom, hogy akkor ez most magas-e, mert számomra igencsak szembetűnően magas a többihez képest!:( Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a inzulinrezisztencia témában

Kedves Kérdező! A vércukorértékei élettaniak, a 120 perces inzulin 45 mU/l alatt normális, ennek ellenére a 96 érték csak mérsékelten emelkedett, nem gondolom, hogy ez az oka annak, hogy nem sikerül teherbe esnie.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. szeptember 14., 19:23; Megválaszolva: 2010. szeptember 16., 12:58
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Emelkedett éhgyomri cukorérték
Tisztelt Doktornő! 55 éves nő vagyok, 165 cm magas és 57 kg, sportos testalkatú. A most 25 éves fiammal terhességi cukorbeteg voltam, azóta nem volt...
Terhesség, keton a vizeletben
Tisztelt Webbeteg! 18 hetes kismama vagyok. Ir diagnózissal, 42-es BMI-vel. Évek óta 160gr ch diétát tartok, több-kevesebb sikerrel.A terhességem óta...
Terhességi cukorbetegség
Kedves Doktornő! 20 hetes kismama vagyok, 4.babámat várom. Otthon méregettem a cukrom, s mivel mértem rossz értékeket.. (7.8-8 evés után 1 órával)...
Esti inzulin
Tisztelt Doktornő! Feleségem szülés után let cukorbeteg. Immár 23 éve. Az utóbbi időben nem tudja kontrollálni a cukorszintjét. Főleg az...
Deflazacort Bőrgyulladásra
Nem Magyarországon kaptam a kezelést, de egy tályogra deflazacorte tartalmú szteroidot kaptam amit 5 napig 2x 30 mg szedtem. Nagyon sok rosszat olvastam...