Terhességi diabétesz

26 hetes kismama vagyok, már a 15 héten diagnosztizálták nálam a terhességi cukorbetegséget. Azóta szigorú- 180gch-s diétát tartok, kontrolleredményeim jók. Eddig nagyon jól tudtam uralkodni az étvágyamon, de tegnap ebédre azt hiszem túl sokat ettem, valószínűleg túlléptem az 50g ch-t. Este 7-kor ettem 2 őszibarackot és 8-kor az utcán sétálva elkezdtem nagyon szédülni, kipirult az arcom, remegett a lábam, lázasnak éreztem magam- 10 perc múlva mértem és nem voltam lázas. A vérnyomásom általában alacsony-vagy normális- aznap ittam kávét is, szóval nem hinném, hogy nagyon leesett volna.. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e, hogy nagyon felugrott a cukrom. Ilyen még nem fordult elő. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Felszeghy Enikő válasza a cukorbetegség témában

Kedves Kérdező! Potenciálisan elképzelhető, hogy felugrott a cukra, ha szomjas is lett, akkor ennek még nagyobb a valószínűsége, ennek ellenére, nehezen tudom elképzelni, hogy ezért érezte magát rosszul, minden esetre nem árt a továbiakban vigyáznia Magukra.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2010. augusztus 21., 13:48; Megválaszolva: 2010. augusztus 24., 13:02
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Emelkedett éhgyomri cukorérték
Terhesség, keton a vizeletben
Terhességi cukorbetegség
Esti inzulin
Deflazacort Bőrgyulladásra