• Diabetes? Sok folyadékot fogyasztok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Doktornő! Néhány éve kezdődtek a problémáim és már sok kivizsgáláson túlestem.Szinte minden nyáron amikor az elég stresszes munkahelyemen vége a munkának,jönnek fokozottabban a tünetek.Munka közben állandóan iszom,fokozottan járok a mosdóba(vizeletürítés) és nagyon éhes vagyok.Sokszor eszem kicsit,mivel már így is 72kg-ra híztam fel,félek.Sűrűbben mosom a hajamat mert az izzadás miatt sajnos kell.Hullik is.A lábaim duzzadtak sokszor és nehezen tudok lépni,ami meg is ijeszt.Alapvetően optimista és életszerető nő vagyok,boldog párkapcsolatban élek,37 éves vagyok.nagyon nehéz,válással tarkított 10 év van mögöttem ahol az ájulásig idegesítettem magam...Ma nyugodt vagyok,lennék ha nem lennék mindig rosszul.(Izzadás,migrén,alhasi fájdalmak,lábduzzanat,lábfájás,lila foltok a lábon,hajhullás,szomjúságérzet,hízás) Néhány hete egy nagyobb kerékpártúrán vettem részt és mikor vége lett,mentőt kellett hívni mert éjjel nem tudtam a lábaimat megmozdítani és a térdem,medencém lüktetett az őrült fájdalomtól,erre ébredtem.A mentős 8-as cukorszintet mért.Én nem értek ehhez,nem tudom jól írom-e...Azt mondta ez nagyon magas.Ön mit gondol?Mik lehetnek ezek a tünetek?? Válaszát köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Hölgyem! Ezek a panaszok nagyon diverzek, így egy konkrét szindrómának nem felelnek meg, de felmerül az is, hogy több kórkép van jelen egyszerre vagy egy teljes pszichés és fizikai kimerültség okozza döntő többségüket. Ilyen esetben nincs más lehetőség, a rutin diagnosztikához kell nyúlni, azaz teljes fizikális és laborvizsgálat, majd ezután a panaszoknak, eltéréseknek megfelelő képalkotó vizsgálatok. A panaszok egy része adódhat a csökkent glükóz toleranciából. A magas vércukorszint önmagában még elég a pontos diagnózishoz, ilyen esetben objektivizálás szükséges, azaz terheléses vércukor-vizsgálat kell, hogy történjen, erre a háziorvos tud adni beutalót. Ilyenkor megmérik vénás vérből az éhgyomri vércukorszintet, majd 75 g szénhidrát elfogyasztása után az 1 és 2 órás értéket, szintén vénás vérből.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 15., 11:15; Megválaszolva: 2010. augusztus 17., 09:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: