• Inzulinrezisztenciám lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg, 33 éves nő vagyok. I sikertelen lombik után (nem tapadt meg az embrió), elmentem terheléses cukor,- és inzulinvizsgálatra. Az alábbi értékeket kaptam:Glukose éhgyomri 0 perc: 4,7 60 perc:7,0 120 perc: 5,3 Inzulin éhgyomri 0 perc: 6,1 60 perc: 88,2 120 perc: 24,5 Az induló értékek a megadott ref.tartományon belül vannak, viszont nem írtak tartományt a 60-120 percre. Kérem szíves segítségét abban, hogy rendben vannak-e a fenti vizsgálati eredmények. (Kiegészítésként: 33 éves nő vagyok, vékony alkatom van, hetente 4 alkalommal sportolok, egészségesen élek és táplálkozom-sok zöldség, gyümölcs, ásványvíz, kevés szénhidrát stb. Súlyfeleslegem egyáltalán nincs. Kiegészítésként pajzsmirigyet nézettem TSH, FT3,FT4 , anti TPO rendben. Egyéb betegségem nincsen. Lombik program egy 15 évvel ezelőtti betegség miatt történt, akkor egyik pfészkemet eltávolították, a másik idő előtt kimerült sajnos, uh felvételen sem látszik így petesejt donoros beültetés történt). Köszönöm válaszát előre is!

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a inzulinrezisztencia témában

        Kedves Kérdező! Az eredményei alapján nem tekinthető inzulinrezisztensnek, ennek megfelelően gyógyszeres kezelés ezirányban nem szükséges Önnek. Sok sikert kívánok Önöknek a következő próbálkozásnál.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. június 30., 18:15; Megválaszolva: 2010. július 01., 15:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés