Cukor a vizeletben

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő!

31 éves anyuka vagyok (61kg) , 4 és fél hónapos a kisfiam, akit szoptatok. Csukló és térdfájdalommal fordultam reumatológushoz, aki laborvizsgálatra küldött. A vizeletemben glülózt találtak. A vércukor, és az összes többi értékeim jók voltak.  A terhesség alatt sem volt gond a terheléses cukor vizsgálatnál, cukorbeteg nincsen a családban. Viszont a szülés óta elég sok édességet fogyasztok. A reumatológus doktornőm szerint nem kell foglalkoznom a dologgal. Az lenne a kérdésem, hogy utalhat-e ez a jel cukorbetegségre, vagy valamilyen veseproblémára, illetve, hogy érdemes-e tovább is utánajárnom a dolognak?

Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Üdvözlettel,

R. Viktória

 

Dr. Boros Miklós válasza cukor a vizeletben témában

Kedves Kérdező!

A cukor a vizeletben akkor is megjelenhet, ha előtte sok sukrot fogyasztott. Éhgyomorra kellene egy vércukorvizsgálatot végeztetnie, az lenne a mérvadó. A táplálkozásra pedig akkor is figylejen oda, ha nem igazolódik eltérés, hosszú távon sok problémától kíméli így meg magát.

Kérdés: 2010. május 12., 14:20; Megválaszolva: 2010. május 12., 14:20
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Miért van cukor a vizeletbe?
Tisztelet Doktornő / Doktor úr! Általános vizelet-és vérvételen voltama napokban. Ami feltünt, hogy a vércukor szint 5, 1 azonban a vizeletben...
Cukor a vizeletben
Kedves Doktornő, Köszönöm gyors válaszát. Amit én is olvastam, hogy a vizeletben a cukor akkor jelenik meg, ha a vércukor szint már igen...
Cukor a vizeletben
Tisztelt Doktornő, 19 éves fiam rutin labor vizsgálaton vett rést, ahol avizeletében 3mmol (? ) cukrot találtak, + al jelölve az eredményt.Sajnos...
Terheléses cukor
Jó napot! Terheléses vizsgálatom eredménye a következő képpen alakult: Vércukor (Accu-Chek):: 5,9 mmol/L Glükóz (fluoridos csõ) 5,0 mmol/L...
Inzulinrezisztencia