• Mi a betegség??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktor Úr/ Nő

         

        A féjem balodala alatt tavaly december óta fájdalmat érez, kisebb nagyobb idő kihagyásokkal, mikor fályt neki bekapott 1 coldrexet és egyhitette.Igazából január óta intenziven fály neki a házi orvos irt fel mesulidot fogyott14 kilót,nem tud enni aludni és folyadékot is keveset viszbe a szervezetébe!!  A szelek mennek tőle és bőfizik is.  azt mondja olyan mintha pangana bent a levegő. nem tud csak baloldalon feküdni mert ha jobbra fordul huzodik neki az oldala. Voltunk már minden féle kivizsgáláson, rendben a van a veséje, a prostatája, vettek vért a pajzsmirigyre is és röntgenezték a bordáját is már 3 szor, volt gyomortükrézése is ott sem találtak semmit sem. Vastagbéltükrőzése nem volt mert a belgyogyász nem találja indokoltnak .  2-es diabeteses beteg nem rég ált át inzulinra amit csak este ad be magának 10 egységet.

        Lassan áll be a cukra minden reggel mérjük és felirjuk. A cukra elszállt 12.2 volt neki éhgyomorra mikor vérvételen volt,/04.06-án/

        Okozhatja -e a panaszait a cukor betegsége ha minden eredménye negativ??

        Tramadol ratiopharm 50mg

        Rabyprex 20mg irtak fel a Mesulid mellé

        Az inzilin mellé felirták még  Meforal 1000 tablettát.

         

        Várom mielőbbi válaszát tisztelettel Szabolics Irén   [email protected]

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a bordaív alatti fájdalom témában

        Kedves Kérdező!

        A Meforalt a 2es típusú diabetes miatt szedi a férje, a többi gyógyszert gyomorsav túltengés miatt és Helicobacter fertőzés esetén szokták javasolni. Az inzulin feltehetően azért kell a férjének, mert a szájon át bevett gyógyszer adása mellett nem volt megfelelő a vércukorértéke. Mivel a vérvétel kapcsán magasabb értéket mértek, azt gondolom, az inzulin elemése szóbajön, de erről mindenképpen a diabetológus orvosával kellene egyeztetnie. A fájdalom, amennyiben gyomortáji, nem valószínű, hogy a diabetessel összefüggő folyamat. Az ingadozó vércukorértékek általános fáradtsághoz, fogyáshoz, fokozott folyadékforgalomhoz vezethetnek. 
        A kérdésére ezért konkrétan nem tudok válaszolni, ehhez személyes találkozás, vizsgálat lenne szükséges, de a diabetológussal történő konzultációt is mindenképpen javaslom.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-04 13:00:34; Megválaszolva: 2010. május 04., 13:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés