• Cukor?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő!

        50 éves nő vagyok, évek óta szedek béta-blokkolót, kalciumcsatorna-blokkolót és vízhajtót magasvérnyomásom, és szívritmuszavarom, valamint MPS miatt. Időközben a magas koleszterinem és vérzsírom miatt diétáznom kell, amit be is tartok rendesen. Ezen időszakban többször voltam laborviszgálaton, és az éhomi vércukrom rendszeresen 8 körül van. Háziorvosom azt mondta, ez még nem komoly, nem kell foglalkozni vele, csak folytassam a diétát. Családunkban halmozottan van jelen a cukorbetegség, ezért érdekelne, hogy valóban elég-e csak a diéta.

        Válaszát köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a vércukor témában

        Tisztelt Kérdező!

        Azt kell mondjam, hogy az éhomi vércukorértéke 2es típusú diabetesnek megfelelő, ezért azt javasolnám, ha a diéta mellett ilyen értékei vannak, mindenképpen részletes ilyen irányú kivizsglás javasolt. HbA1C meghatározás, terheléses vércukor vizsgálat is jó lenne.

         


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus Itt kérdezhet

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2010-03-19 15:12:32; Megválaszolva: 2010. március 19., 15:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: