• Ckorbetegséggel kapcsolatos kérdéseim

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! Nemrégen voltam vércukor vizsgálaton, amely 6, 1 értéket mutatott. A házi orvosom azt mondta, hogy ez előbb-utóbb betegséggé alakul, azaz 10-15 év múlva kialakulhat a betegség.Érdekelne, hogy milyen diétát kellene bevezetnem, ez az érték egyáltalán ad-e okot az aggodalomra. Sokszor vannak olyan panaszaim mint émelygés, gyakori szédülés(ez olyan mintha az embert viszi a feje, nem érzem magam teljesen stabilnak). Ezen kívül magasabb a koleszterin szintem is 7, 2 mértékű. Kösznöm előre is a válaszát. Tisztelettel és köszönettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a vércukor témában

        Kedves Kérdező!

        Az érték, amennyiben éhgyomri, akkor határértéken van, ez még normélisnak tekinthető. Az állati zsírokat, illetve az egyszerű cukrokat kerülje (krisztalloid cikrok, pl. répacukor), mozogjon sokat, fogyasszon sok rostot és folyadékot. Ha túlsúlyos, fogyjon le, ez sokat segít az inzulinérzékenység visszaállításában. Rendszeresen kontrolláltassa a vércukrát. A magasabb koleszterinszint miatt meggondolandó gyógyszeres terápia indítása.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-22 09:29:50; Megválaszolva: 2010. február 22., 09:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: