• Reggeli cukorértékek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kb. 1 hónapja a reggeli cukraim 15-20 mmol között vannak. Eddig a lantust használtam (5 évig semmi gond nem volt), most 1 hete orvosom átállított a Levemirre. Sajnos mostanra sem javultak értékeim. Mi lehet az oka, mit tegyek?

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Kérdező!

        A magas vc értéknek sok oka lehet (Somogyi effektus, hajnali jelenség, dawn phenomen és kevés inzulin este). Én azt mondanám, hogy nem ártana vércukor profilvizsgálatot végeznie (22-24-00-02-04-07) és abból kiderül, mi a gond, de a tapasztalat az, hogy a Levemirből több kell, mint a Lantusból és ha az korábban jó volt, megpróbálnám a kezelő orvost megkérni, hogy adja vissza, vagy kezelő orvost váltanék, ha nem boldogulok vele.

         


        Kérdés: 2010-02-16 08:45:54; Megválaszolva: 2010. február 16., 08:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: