• IR - Laboreredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DoktorNő/DoktorÚr!

        Volt egy spontán vetélésem a 8. terhességi hetemen (már szívhang is volt) két hónapja és akkor javasolták, hogy nézessem meg magam IR-re (is). Magánban csináltattam meg, ma érkezett meg az eredmény, sajnos nem értek hozzá, és az orvoshoz (meddőségi spec.) csak március végére tudtam időpontot szerezni. Kérem, hogy mondja meg, jók-e az értékeim. Szeretnénk babát, most várni is kell vele kötelezően, de nem akarok végigizgulni még egy hónapot a kiértékelésig. Természetesen más vizsgálatok is a kalapban vannak a vetélés miatt. Lehet, hogy épp nekem így jött össze és lesz x sikeres terhességem és többet nem vetélek, de mindenesetre, amit megtehetek, megteszem a következő sikeres terhességem érdekében.

        Tehát az laboreredmények terheléses cukor IR meghatározással:

        Glucose terh. 0perc     5.46 mmol/l

        Glucose terh. 60perc   8.54 mmol/l

        Glucose terh. 120 perc  5.37 mmol/l

         

        Insulin terh. 0perc      15.02 mIU/l

        Insulin terh. 60perc     82, 82 mIU/l

        Insulin terh. 120 perc   51, 81 mIU/l

        Nagyon szépen köszönöm a segítségét!

        Üdvözlettel: Timi

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a inzulin témában

        Kedves Timi!

        Az eredmények alapján nem mondanám inzulinrezisztensnek, annak ellenére sem, hogy egy icipicit magasabbak a 60 perces értékei, nem gondolom, hogy emiatt vetélt. A normál éhomi vércukor és inzulinszintek 6, 1 mmol/l alatt és 15 mU/l alatt, ez Önnél is így van, a 120 perces érték 7, 8 mmol/l alatt és 45 mU/L alatt, ez Önnél inzulin szinten minimálisan emelkedett, és a köztes értékeben is van kis emelkedés, annak ellenére ez annyira minimális, hogy erre fogni bármilyen nagyobb gondot, nem szerencsés. Ennek ellenére, ha tud egészségesebben élni (testsúly optimalizálás és lehetség szerint rendszeres sport), akkor azt gondolom, az mind Önnek, mind leendő gyermekének hasznára válik.

        Tisztelettel, sok sikert kivánva az elkövetkező áldott állapothoz!


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-14 12:35:15; Megválaszolva: 2010. február 14., 12:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: