Vércukor

Tisztelt Doktornő!

Legutóbbi laborvizsgálatomkor a glükóz értékem 5, 00 qmmol/l, a fruktózamin viszont magas 382, 4qmml/l, ami kb. 100-zal több a megengedettnél. Jelent-e ez valamilyen problémát, esetleg cukorbetegséget?

Köszönöm: Edit

WEBBeteg szakértő válasza fruktózamin témában

Kedves Edit!

A fruktózamin utal az elmúlt néhány hét vércukorértékeire, azonban ebből a cukorbetegség diagnózisa nem állapítható meg.

Amennyiben 7 mmol/l feletti éhgyomri vénás vércukorérték vagy 11.1 mmol/l feletti bármilyen vénás vércukorérték észlelhető, akkor megállapítható a cukorbetegség diagnózisa.  Amennyiben ilyen nem észlelhető, akkor OGTT vizsgálat- 120 perces cukorterheléses vizsgálat-végezendő a cukorbetegség diagnózisának igazolásához vagy kizárásához.

Az Ön eredményeiből nem mondható ki a cukorbetegség diagnózisa. Javasolt OGTT vizsgálat elvégeztetése.Üdvözlettel: Dr. Laczkó Andrea, diabetológus

Kérdés: 2009. szeptember 22., 22:18; Megválaszolva: 2009. szeptember 22., 22:18
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Terheléses cukor
Jó napot! Terheléses vizsgálatom eredménye a következő képpen alakult: Vércukor (Accu-Chek):: 5,9 mmol/L Glükóz (fluoridos csõ) 5,0 mmol/L...
Inzulinrezisztencia
Cukorbetegség?
Kedves Doktornő! Az lenne a kérdésem hogy itthon mért ehgyomori cukorertekem 6.4-7.4ig mozog normális e? Ami fura szamomra hogy étkezés után szoktam...
Obezitológiai injekció
Kedves Doktornő! Köszönöm az egy héttel ezelőtti válaszát a Merckformin igen-nem kérdésemre. Ön ott azt írta, hogy megoldás lehet egyéb...
Merckformin, igen-nem?
Kedves Doktornő! 35 éves, három gyermekes nő vagyok. 170 cm és 84 kg. Táplálkozásomat tekintve, heti kb 3 alkalommal pár falat fehér lisztes valamit...