Magas inzulinszint

Tisztelt Doktornő!

PCO-t diagnosztizáltak nálam nőgyógyászati ultrahang vizsgálaton. Második kisbabánkat tervezzük. A vércukor szintem megfelelő. A 120 perces terheléses inzulinszintem 56, 6 mlU/l. Értékhatár: <29mlU/l

Kérdésem: szükséges-e ezzel az inzulin értékkel foglakoznom? Ha igen, milyen orvoshoz fordulhatok segítségért.

Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Bogdán Aurél válasza inzulinszint témában

Tisztelt Kérdező!

Igazolt PCOS esetén amennyiben túlsúlyos, javasult lassú fogyás, rendszeres fizikai aktivitás bevezetése, az étrendjében a finomított szénhidrátok kerülése, azaz életmódváltoztatás.Ezek a változtatások az inzulin érzékenységet javítják. Ezzel párhuzamosan az inzulin érzékenység javítására metformin terápia bevezetése lehetséges. Azért szükséges foglalkoznia az inzulin értékekkel, mert az inzulinrezisztens állapotban (ami a PCOS-ben is megfigyelhető)  csökkent megtermékenyülés észlelhető. Azt nehéz megmondani, hogy hol fognak foglalkozni a kezelésével. Fordulhat diabetológushoz vagy nőgyógyász endokrinológushoz vagy endokrinológushoz.Üdvözlettel: Dr. Laczkó Andrea, diabetológus

Kérdés: 2009. szeptember 22., 22:20 ;Megválaszolva: 2009. szeptember 22., 22:20
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Cukorbetegségre utal a leletem?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A terheléses vizsgálatokon az alábbi eredményeket kaptam: Glükóz (éhgyomri,0 perces vércukor): 5.5 Glükóz, 120 perc:...
Ingadozò vécukor és egyebek
Tisztelt Doktornő! 40 éves nő vagyok. 2 gyermekem van. A kicsi 7 éves.Minkét terhességem alatt terhességi diabéteszem volt. Mellette a tsh értékem...
Neuropáthia
T. Doktornő! Évtizedek óta 2-es típusú cukorbeteg vagyok. Sajnos a betegség miatt a bal lábamat térd alatt amputálni kellett. A neuropáthiás...
Diabétesz, inzulin
Tisztelt Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, hogy ugye az elfogyasztott szénhidrátból, cukor lesz,ami a véráramba kerül, ezt a cukrot az inzulin...
Ajánlás kérése
Tisztelt Doktornő! 3 éve fennálló problémával fordulok Önhöz. Jobb bordaív alatti tompa nyomó érzés, ami jobb lábba sugárzik a lábfejemig. A...