Cukorbeteg

A nagynéném 76 éves, cukorbeteg, inzulint ad magának, a bal lábán bokán felül mély sebek vannak, nem gyogyulnak be, nagyon fáj a lába. A kérdésem az lenne, hogy én (nem vagyok cukros) ha le horzsolom a lábam vagy a kezem és ha a friss sebre ezüst kolloidot teszek, hihetetlen gyorsasággal be gyogyul, ezt a modszert neki ajánlhatom, vagy mást Önök mit ajánlanak. Köszönöm

Dr. Csuth Ágnes válasza cukorbetegség témában

Kedves Kérdező! A cukorbetegség talaján kialakult fekélyeket komolyan kell venni, mivel nehezen gyógyulnak, gyakran krónikussá válhatnak. A fekélyek kezelését illetően krónikus sebkezeléssel foglalkozó sebészeti vagy bőrgyógyászati szakrendelést keressenek fel, már akkor kezelni kell a sebeket, mikor még kezdeti stádiumban vannak, ezeket nem szabad öngyógyítás útján kezelni. Az ezüst tartalmú kötszereket bátran merem  ajánlani, pl. az Actisorbot, ennek a kötszernek a használata a beteg számára is egyszerű, hatása is látványos.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. augusztus 05.

Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)

Vajon cukorbetegség
Kérdésem lenne, hogy a vizelet cukrom ++++ lett viszont a cukor 5.6.és a három havi átlag 38% ez még benne van a tartományban ettől függetlenül lehet cukor...
Cukorbetegség
Tisztelt Doktornő! Mostanában eléggé elkezdtem félni a cukorbetegségtől. A vérvételi cukrom 3,9 vagy 4,1 szokott lenni, évek óta. (Reggel, éhgyomorra) A...
Okozhatja-e cukorbetegség ezeket a...
Tisztelt Doktornő! Sógornőm (67 éves) az utóbbi időben azt vette észre, hogy időközönként a lábfeje ég, bizsereg és a nagy ujjai, mintha érzéketlenek...
Szemproblémára keresek megoldást
54 éves cukorbeteg és dializalt vesebeteg vagyok, magas vérnyomással (180-200). A jobb szememre már megvakultam, a bal szememre homályosan látok, a c...
Magas vércukorszint
isztelt Doktor Úr/Nő! A páromnak (48 éves ffi) 3 éve volt egy pancreas resectios műtétje, melyből kifolyólag insulinos cukorbeteg lett, jelenleg 4x kell...
Merckformin XR 500 retard
Tisztelt Doktornő! Emelkedett éhgyomri vércukor értékeim miatt (7, 3), valamint a 3 havi átlag (7, 1) értékem miatt terheléses cukorvizsgálatot rendelt el az...