"Inzulin"

Üdvözlöm! Legutóbbi cukorterheléses vérvételen (nem vagyok terhes) magasabb lett az inzulin szintem! Előtte soha nem volt ilyen gondom. 33éves vagyok, van egy 7 éves kisfiam! A családban van cukor beteg. Azt szeretném kérdezni, hogy esetleg lehet az végett magas az inzulin, hogy a vérvétel előtti időszakban elég sok édességet ettem, szülinapok stb. Kaptam erre gyógyszert, de arra gondoltam nem e lehetne ismételt vérvételt kérni? A nőgyógyászom küldött erre a vérvételre a hormon szintem rendben van, egyéb nőgyógyászati problémáim is vannak, de befolyásolhatja a magas inzulin szint a teherbe esést? A nőgyógyászom azt mondta, hogy 1-2 hónapon belül helyre hozható ez az inzulin szint! Válaszukat előre is köszönöm! Üdv: Évi

Dr. Farkas Ágnes válasza inzulin témában

Kedves Évi! Az inzulinszint nem emelkedik meg tartósan e miatt, tehát nem okozhatja a sok cukor fogyasztása, ezt egy másik laborvizsgálattal lehet ellenőrizni, hogy a vércukor, hogyan változik. Azt javaslom, egy diabetológust is keressen fel a kapott eredményeivel, mert a terhességet befolyásolhatja a cukorháztartás rendellessége, és nem elég, ha csak a nőgyógyász látja az eredményeket, de neki is elengedhetetlenek ezek ismerete. Sok sikert!  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. augusztus 04.

Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)

Pszichiátria, diabetológia
Tisztelt Doktornő! Korábban már írtam önnek, ugyanezzel a címmel egy kérdést, hogy pszichés gyógyszerek mellett megnőtt az étvágyam. A pszichés gyógyszert a...
Inzulinrezisztencia?
Tisztelt Cím! Terheléses cukorvizsgálatom az alábbi értékeket mutatja: Glükóz: 0 p - 5,3 60 p - 8,9 120 p - 5,8 Inzulin: 0 p - 12,43 60 p - 97,38 120 p...
Adimet XR 1000
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! 33 éves férfi vagyok, normál testalkattal, átlagos életmóddal. Kb. 16 éves korom óta vannak súlyosabb aknés elváltozások (acne...
Laboreredmények értékelése
Tisztelt Doktornő/Úr! Olyan tünetekkel mentem el nemrég endokrinológus szakorvoshoz, hogy hirtelen hízás lépett fel, annak ellenére, hogy erős...
Inzulinrezisztencia?
Kedves Doktor Úr/Doktornő! Hisztaminintolerancia gyanújával voltam vérvételen (DAO=2,2 U/ml), de gondoltam megnézetem a cukrot, inzulint is. Glukóz plazmából...
Véletlenül túl sok inzulin beadása
Az esti inzulinom helyett véletlenül a nappalit adtam be. Az edti adagom 104 egység Toujeo. A nappali viszont Apidra 26-24-26. A Toujeo-t két lépésben tudom...