Terheléses cukor vizsgálat

Tisztelt Doktor úr/hölgy! 26 hetes kismama vagyok és terheléses cukor vizsgálatom volt 0perc 5, 1 120 perc 8, 9 lett.Előző este mielőtt a vizsgálat volt kórházba kellett mennem az ügyeletre vérzés miatt. A kérdésem az lenne hogy a stressz befolyásolhatja e az eredményt.érdemes lenne e megismételni? Még annyit kell tudni, hogy meforal 500 szedek 3x1. előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Miseta Tímea

WEBBeteg szakértő válasza cukor témában

Kedves kismama!

Egyes stresszhelyzetek emelhetik bizonyos esetekben a vércukor szintet, önnél nem gondolom, hogy erről van szó. Az éhgyomri vércukorszintje normális, és az előző esti vizsgálatnak már a terhelés időpontjakor nem lehetett hatása, és ez nem is jalantős stressz a szervezet számára. A 120 perces vércukorértéke viszon csökkent cukortűrő képességet mutat, javaslom hogy keressen fel diabetológus szakorvost, és beszéljék át vele a kezelést.

 Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

WEBBeteg szakértő
Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. július 08., 19:33 ;Megválaszolva: 2009. július 08., 19:33
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Terhességi cukorbetegség
Tisztelt Doktornő! Segítséget szeretnék kérni az alábbi itthon ujjnegyből mért cukor értékekkel kapcsolatban: Éhgyomorra mért: 4,4 Étkezést...
Inzulinrezisztencia, vagy valami más?
Kedves Tímea, Körülbelül 3 hónapja fedezték fel nálam az inzulinrezisztenciát. Jártam ezzel kapcsolatban diabetológusnál, aki enyhènek...
Inzulinrezisztencia
Terheléses cukor
Jó napot! Terheléses vizsgálatom eredménye a következő képpen alakult: Vércukor (Accu-Chek):: 5,9 mmol/L Glükóz (fluoridos csõ) 5,0 mmol/L...
Inzulinrezisztencia