Endokrinológia - inzulinrezisztencia?

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Több sikertelen lombikbeavatkozás után elvégezték nálam a terheléses cukor és inzulin vizsgálatot, melyről szeretnék véleményt kérni Öntől.

Szérum glükóz: 4, 2 mmol/l (ref.t. 3, 5-6, 1)

Glükóz terhelés 60': 5, 8 mmol/l (ref.t. 3, 1-10, 5)

Glükóz terhelés 120': 4, 0 mmol/l (ref.t. 3, 1-7, 5)

SE inzulin: 3, 6 µU/l (ref.t. 0, 00-29, 10)

SE inzulin 60': 41, 9 mU/l

SE inzulin 120': 27, 1 mU/l

A 60 és 120 perces inzulin eredményeknél nem tüntettek fel referencia-tartományt, azt gondolom talán azért, mert az orvos hivatott eldönteni az arányok alapján, hogy megfelelő-e vagy magas.

Kérem Önt, legyen szíves megmondani, hogy Ön szerint ezek az értékek inzulinrezisztenica szempontjából magasak-e vagy még megfelelőek?

Köszönettel:

Erika

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza inzulinrezisztencia témában

Kedves Erika!

Önmagában a laboreredményekből nem lehet véleményt mondani inzulinrezisztenciáról. Pontosan azért, mert nincs meghatározott referenciatartomány. Minden embernél egyénileg kell értékelni a leleteit. És nemcsak a terheléses vércukrot és inzulinszinteket önmagában, hanem a női nemi hormonokat (LH, FSH, oestrogen, progeszteron, prolaktin) , pajzsmirigy hormonokat és a testömegét, BMI-t figyelembe véve. Ugyanazok az értékek máshogy értékelendők túlsúly ill.annak hiánya esetén. Ezek alapján konkrét véleményt egyenlőre nem tudok adni.Üdvözlettel: Dr. Laczkó Andrea, diabetológus

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 09., 10:43; Megválaszolva: 2009. július 09., 10:43
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Fruktóz, rosszullét
Xultophy hasznalata
Vércukorszint
HOMA vizsgálat kiértékelése