Hogyan tároljam az inzulinomat nyaralás alatt?

Tisztelt Doktornő!

Inzulinos cukorbeteg vagyok, és hamarosan egy igen meleg helyre megyünk nyaralni.Inzulinomat hogyan tudom biztonságosan tárolni az egész napos fakultatív program alatt? Van valami speciáli hűtő termosz féle? Tavaly az első napon (felforrt) az inzulin, így nem túl kellemes két hetem volt, szigorú diétával.Köszönöm tanácsát.Szép napot!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza cukorbetegség témában

Tisztelt Kérdező!

Mindig vigyen magával dupla mennyiségű inzulint. Az éppen használatos betöltött inzulint 25 fokig lehet tárolni, a nem használtat hűtőszekrényben 4-8 fok között. Gondolom ezt tudta. Amikor nagyobb hőmérsékletű helyre megy, meg lehet próbálni ruha közzé, körbetekerve a táskába tenni, a táskát pedig lehetőleg hűvösebb, nem napos helyre tenni. Amennyiben ez sem megoldható hűtőtáska, termosz használatát lehet megpróbálni, úgy, hogy közben méri a hőmérsékletet, mivel a túl alacsony hőmérsékleten pedig megfagy és szintén használhatatlanná válik az inzulin. Kisebb méretű hűtőtáskákat lehet vásárolni a gyógyszertárakban.

Üdvözlettel: Dr. Laczkó Andrea, diabetológus

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 10., 10:28; Megválaszolva: 2009. július 10., 10:28
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Fruktóz, rosszullét
Xultophy hasznalata
Vércukorszint
HOMA vizsgálat kiértékelése