Erősen megvastagodott bőr

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Körülbelül tiz éve küzdöm a következő problémával.

A lábamon, ionkább a talp mokaszin vonalában rendkivül kemény, és szivos börkeményedés van.Csak kissé viszket és nem nedvezik. Bp.-i bőrklinikán is voltam, sem allergiát sem ekcémát sem gombát nem tudtak kimutatni.Csupán pedikürözésre utgaltak.Ezt pedikürös n em tudja vállalni, mert ha este megcsinálja reggelre kiujul.Hangsulyozom nem is annyira a talpamon inkább a lábfej oldalán van majd 50 mm es megvastagodás, járás és állás közben nem zavar, de esztétikailag nagyon csúnya, csak zárt cipőt tudok hordani. Nivea krémmel puhitom állandóan, igy elviselhető. Várom válaszukat, előre is köszönöm. Aniko1

 

 

Dr. Csuth Ágnes válasza bőrkeményedés témában

Kedves Anikó!

Szóba jön esetleg a gombavizsgálat ismétlése, de emellett a rossz lábbeli is okozhat ilyen panaszt. Próbáljon meg egy kényelmes, bővebb cipőt viselni, a bőrkeményedést éjszakára hámlasztó hatású szaliciles-zsírozó kenőccsel hatékony bekenni, ez receptre kapható csak, patikában készítik el, háziorvos is felírhatja.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. július 03., 21:35 ;Megválaszolva: 2009. július 03., 21:35
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Ingadozò vécukor és egyebek
Tisztelt Doktornő! 40 éves nő vagyok. 2 gyermekem van. A kicsi 7 éves.Minkét terhességem alatt terhességi diabéteszem volt. Mellette a tsh értékem...
Neuropáthia
T. Doktornő! Évtizedek óta 2-es típusú cukorbeteg vagyok. Sajnos a betegség miatt a bal lábamat térd alatt amputálni kellett. A neuropáthiás...
Diabétesz, inzulin
Tisztelt Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, hogy ugye az elfogyasztott szénhidrátból, cukor lesz,ami a véráramba kerül, ezt a cukrot az inzulin...
Ajánlás kérése
Tisztelt Doktornő! 3 éve fennálló problémával fordulok Önhöz. Jobb bordaív alatti tompa nyomó érzés, ami jobb lábba sugárzik a lábfejemig. A...
IR gyanú, laboreredmény
Tisztelt Hölgyem! Segítségét szeretném kérni a laboreredményemmel kapcsolatban, melyet IR gyanú miatt ajánlottak...