Mi lehet a probléma?

Cukorbeteg vagyok!

Állandóan ellenőrzöm a vércukarszintem és vérnyomásom. Jelenleg is megmértem annak ellenére, hogy jól érzem magam. 8 órakor reggelizetem, mérésem 10 órakor

cukor: 5, 9   vérnyomás: 163/112/77 és ez tegnap is előfordult velem, de akkor a cukor 10, 9 volt. Keresem a választ, mert az orvosom..... nem akarom bántani, de a tavaji gyógyszerezése óta kicsit félek, Mindig a cukorbetegség kisérőit keresi, és a pajzsmirigyemre TSA 0, 00 nagynennyiségű gyógyszer beszedetett velem és azóta néha ilyen furcs dolgok történnek velem, Eddig az ilyen vérnyomás jelenségeket mindig magas cukorszint kisérte, most ez az előeset, hogy a cukor jó. Ez havonta 3x, 4x fordul velem elő, azután rendes egy darabig minden. A pajzsmirigyemnél a másik 2 érték határon belül volt. Sajnos ezt már pénzes rendelésen tudtam meg, de kibírja a jelen g.helyzetben rendszeresen ezeket. OEP kényszer sajnos ehhez a főorvoshoz utasít.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza cukorbetegség témában

Tisztelt Kérdező!

Általában a panaszt okozó 4 mmol/l alatti hypoglycaemia esetén bekövetkező válaszreakció része a vérnyomás megemelkedése. Ekkor előfordulhat magasabb vérnyomásérték. Egyéb esetben nincs kapcsolat a vérnyomás és a vércukor között. Azaz a magasabb vércukor közvetlenül nem emeli a vérnyomást és fordítva sem. Nagyon fontos  mind a vérnyomás és a vércukor normál tartományban tartása, hogy a későbbi szövődményeket megelőzzük.

A leírtak alapján nem lehet megállapítani, hogy milyen típusú pajzsmirigybetegsége volt és az hol tart. Illetve a cukorbetegségének kezeléséről is kevés információt adott meg, úgyhogy egyenlőre csak ennyit tudtam segíteni.Üdvözlettel: Dr. Laczkó Andrea, diabetológus

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 30., 23:01; Megválaszolva: 2009. június 30., 23:01
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Okozhatja-e cukorbetegség ezeket a...
Magas vércukorszint
Merckformin XR 500 retard
Cukorbetegség kezelése
Magas vércukor reggeli után