Aloe vera szerepe a cukorbetegségben

Ezen az oldalon olvastam, hogy az aloe vera sok betegségre van jó hatással - többek közt a cukorbetegséget is említették. Szeretnék erről konkrétumokat olvasni: pl. hogy a növény erre a célra milyen formájában hatásos? /tabletta, cseppek stb/ Lehet-e ilyen készítményt kapni? - És ha igen, akkor hol? Előre is köszönöm a választ: sziju

WEBBeteg szakértő válasza aloe témában

Tisztelt Kérdező!

Az orvostudomány nagy esetszámú vizsgálat során igazolt hatóanyagok hatásossága esetén tesz ajánlást a használatukra. Az aloe verával tudomásom szerint ilyen vizsgálat nincs. Ezért nem is tudom megmondani, hogy milyen formában és mennyiségben hatásos. Biztosan nem ártalmas, úgyhogy meg lehet próbálni a használatát.  A betegeknek mindig csak a meglévő gyógyszeres kezelés kiegészítésére ajánlott a szedése. Kedvező hatás esetén esetleg a gyógyszerek dózisa csökkenthető a vércukorértékek függvényében.Üdvözlettel: Dr. Laczkó Andrea, diabetológus

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 30., 15:47 ;Megválaszolva: 2009. június 30., 15:47
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Ingadozò vécukor és egyebek
Tisztelt Doktornő! 40 éves nő vagyok. 2 gyermekem van. A kicsi 7 éves.Minkét terhességem alatt terhességi diabéteszem volt. Mellette a tsh értékem...
Neuropáthia
T. Doktornő! Évtizedek óta 2-es típusú cukorbeteg vagyok. Sajnos a betegség miatt a bal lábamat térd alatt amputálni kellett. A neuropáthiás...
Diabétesz, inzulin
Tisztelt Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, hogy ugye az elfogyasztott szénhidrátból, cukor lesz,ami a véráramba kerül, ezt a cukrot az inzulin...
Ajánlás kérése
Tisztelt Doktornő! 3 éve fennálló problémával fordulok Önhöz. Jobb bordaív alatti tompa nyomó érzés, ami jobb lábba sugárzik a lábfejemig. A...
IR gyanú, laboreredmény
Tisztelt Hölgyem! Segítségét szeretném kérni a laboreredményemmel kapcsolatban, melyet IR gyanú miatt ajánlottak...