Terheléses vércukor jó-e?

Tisztelt Doktor Úrhölgy/Úr!

Terheléses vércukor és inzulin vizsgálatom volt, mivel babát szeretnénk de sajnos eddig még nem sikerült. A sikertelenség oka még nem igazán tisztázott.

Eredmények: Glucose 0 perc: 4, 23; - 60 perc: 3, 46; - 120 perc: 4, 44
Insulin 0 perc 3, 08; - 60 perc: 22, 09; - 120 perc: 11, 97

Kérdésem az lenne, hogy a fenti eredmények jók-e? Illetve a 60 perces értekeknél mitől alacsony a vércukor, illetve magas az inzulin?

Köszönettel: Kiss Evelin

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza terheléses vércukor témában

Kedves Evelin!

Az terheléses inzulineredmények önmagában csak részben értékelhetők. Nincsen meghatározott normáltatomány, amelynek viszonylatában biztosan igazolni lehet az inzulinrezisztenciát. 

Általában a PCOS diagnosztikájához végzik el a vizsgálatot. Számos tényező befolyásolja azt, hogy hogyan értékelhető a terheléses inzulinszint. A testtömeg, egyéb hormoneltérések, panaszok, tünetek megléte alapján lehet arra következtetni, hogy az adott inzulin értékek még jók-e vagy inzulinrezisztenciát valószínűsítenek. Sajnos az Ön által megadottakból korrekt véleményt nem tudok adni.Üdvözlettel: Dr. Laczkó Andrea, diabetológus

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 26., 13:47; Megválaszolva: 2009. június 26., 13:47
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
32.hetes kismama cukorterhelés
Emelkedett éhgyomri cukorérték
Terhesség, keton a vizeletben
Terhességi cukorbetegség
Esti inzulin